Inchide
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6
Agrement
Comuna Ciocanesti este cunoscuta ca fiind un loc al apelor repezi de munte si al peisajelor care invita la drumetii. Un loc al florilor rare, al traditiilor si al legendelor pastrate de locuitori cu sfintenie, inca din cele mai vechi timpuri.

- Ciocanestiul insa este cunoscut mai ales pentru casele de aici. De cum intri pe ulitele comunei te surprind asezarile cu fatade frumos pictate. De altfel, acestea au facut ca localitatea sa fie recunoscuta ca muzeu in aer liber. Comuna si-a castigat acest titlu ca urmare a faptului ca motivul national de pe costumul popular, de pe oul incondeiat, se regaseste si pe casele locuitorilor. Prin aceasta este unica in tara si in lume. Ciocanesti este, de altfel, capitala culturii traditionale din Carpati.

- Aici se organizeaza de anual Festivalul National al Oualor Incondeiate, cu artisti din intreaga tara. In Ciocanesti se afla muzeul national al oualor incondeiate dar si de etnografie. Aici se gasesc obiecte adunate de la gospodarii din comuna, care promoveaza prin creatiile lor traditiile de secole, de pe aceste meleaguri.

- In plina vara, pentru toti cei care vor sa fuga de canicula, se organizeaza un festival al pastravului. Anual, acest eveniment atrage mii de turisti care ocupa toate pensiunile din Ciocanesti. Acest festival are deja o se bucura de renume international.

- Cei care viziteaza comuna Ciocanesti in preajma Craciunului au cu siguranta ce vedea. Costumele populare, mastile, obiceiurile de iarna, toate fac parte din Festivalul Iernii. O manifestare de iarna deosebita care se organizeaza inaintea concursurilor de schi.

Iata deci o destinatie in care, indiferent de anotimpul in care ajungeti, nu va veti plictisi.